Világos piskótához:4 tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
késhegynyi sütőpor

Kakaós piskótához4 tojás
6 dkg liszt
2 dkg kakaópor
8 dkg cukor
késhegynyi sütőpor
   
Locsolóvíz:6 csapott ek. cukor
1 citrom héja vagy citrom aroma
2-3 ek. rum
2 dl víz
ezeket összeforraljuk

Krém:1 l tej
2 cs. vaníliáspuding
8 dkg cukor
4 db tojás
 
A piskótáknál a tojásokat a cukorral robotgéppel 10 percig verve, szép magas habot kapunk, majd a sütőporos lisztet adagonként hozzászitálva, szilikonlapáttal szépen beleforgatjuk. Sütőpapiros tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A kakaós piskótánál ugyanígy járunk el, a kakaót a liszttel és sütőporral összekeverve szitáljuk a habhoz.
 
A krémhez a tojások sárgáját a pudingporral és cukorral kikeverjük, majd a tejet kanalanként csomómentesen belekeverjük. Tűzön sűrű krémet főzünk. Ha készen van félretesszük és a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a még meleg pudingkrémmel összekeverjük.
 
A locsolóvízhez valókat összeforraljuk.
 
A kétféle piskótát felkockázzuk.
 
Egy nagy fedeles edény aljára kanalazunk a krémből erre mehet a felkockázott piskótából egy réteg, ezt öntözzük meg a locsolóvíz 1/3-val, majd beterítjük egy réteg krémmel. Ezeket ismételjük amíg el nem fogy a piskóta, a legtetejére krém kerüljön, amit kakaóporral szórunk meg.
 
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek!

Jó étvágyat!

Forrás: barbikonyhaja.blogspot.hu