Hozzávalók / 2 adag

500 g csirkemell filé (2 közepes méretű)
2 ek kókuszzsír
1 kk só
bors ízlés szerint
1 hüvelykujjnyi gyömbér (lereszelve)
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
1 lime-ból nyert lime héja
kurkuma ízlés szerint
curry por ízlés szerint
citromfű ízlés szerint
1 db chili (felaprítva)
2 dl light kókusztej
1 ek halszósz
1 ek osztrigaszósz
2 közepes db újhagyma
koriander ízlés szerint

Elkészítés

Egy serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt, majd rádobjuk a kockákra vágott és besózott-borsozott csirkemellet. Aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük egy tálra, és leitatjuk róla a zsiradékot.
Az edényben maradt kókuszzsírhoz adjuk a fűszereket: a felaprított chilit, a lereszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a lime héját, a kurkumát, a curry port és a citromfüvet. Pár perc alatt megpirítjuk, míg az egész fantasztikus illatot nem kezd árasztani.
Ekkor visszatesszük a csirkemellkockákat, ráöntjük a kókusztejet, és hozzáadjuk a hal-, valamint az osztrigaszószt. Az újhagymát és a koriandert finomra vágjuk, és a húsos raguhoz adjuk.
Időnkénti kevergetés mellett mérsékelt lángon, még 10 percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. Főtt rizzsel tálaljuk.