Hozzávalók:
felezett csirkemellfilé
reszelt sajt (tetszőleges fajta)
felezett őszibarack, konzerv
szeletelt bacon
só, bors

A csirkemelleket lapjában elfelezzük, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük, hogy nagyobb szeletet kapjunk. Sóval, borssal meghintjük mindkét oldalát.
A reszelt sajtot rászórjuk, kicsit rányomkodjuk és a közepére egymás alá barackokat fektetünk. Ezután két oldalról szorosan ráhajtjuk a hússzéleket és teljesen körbetekerjük baconnel (próbáljuk meg úgy, hogy mindenhol betakarja a bacon).
Tepsibe fektetjük egymás mellé, fóliával letakarjuk, 190 - 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Félidőben levesszük a fóliát és készre sütjük.
Egy hústűvel (villával) szúrjuk meg, ellenőrizzük, hogy megsült - e.
A visszamaradt pecsenyelevet forraljuk fel egy edényben és egy pici étkezési keményítővel (vagy liszttel) sűrítsük be.Nagyon ízletes, a rizsköretet meglocsolhatjuk vele....

Rizskörettel és hagymaszósszal kínáltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A Hagymaszószt így készítettem:
Hirdetés
Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma
4 dkg vaj
1 evőkanál liszt
0,5 liter erőleves (kockából)
1 dl tej
5 evőkanál tejszín
só, bors, cukor

A hagymákat felszeleteljük és 4 dkg vajon megpirítjuk. Ha már jól megpirult, meghintjük liszttel, tovább sütjük, felengedjük a leveslével, 1 dl tejjel, és a tejszínnel. Kb. 5 percig főzzük, sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük.

Tipp: a hagymaszósz más húsételhez is kíváló fogás, nagyon - nagyon finom.
Ha lilahagymából készítjük, édesebb íze lesz.