Ha ősz, akkor körte. Többféle könnyű, gyümölcsös pite vagy lepény is elkészíthető, ez egy körtés-kakaós változat. De ez már lassan nem is ősz, hanem tél, így ha inkább krémesebb, melegebb ételre vágytok, próbáljátok ki Polyszi kakukkfüves sült sütőtök levesét vagy egy kis vitaminbomba zöldséges quichet.
Hozzávalók:
- 4 körte
- 15 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 12 dkg liszt
- 2-3 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A körtéket megpucoljuk, kimagvaljuk és kisebb szeletekre vágjuk.
Margarinnal kikent piteformába (vagy kisebb tepsibe) legyezőszerűen besoroljuk a körteszeleteket.
A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vaníliáscukrot és a tojásokat is.
Folyamatosan adagolva hozzáadjuk a lisztet, kakaót és sütőport, majd egyenletesen elkenjük a körtéken.
180-190℃-on 15-20 perc alatt készre sütjük.