Hozzávalók:
2 evőkanál citromlé
3 db tojássárgája
8 db zsenge, tisztított articsóka
4 evőkanál vaj
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál hideg víz
2 evőkanál tejszín
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
1. Az articsóka szárát levágjuk, a külső leveleket eltávolítjuk. A felső harmadát levágjuk és negyedeljük. Az articsókanegyedeket 2-3 szeletre vágjuk. Hideg vízbe 1 evőkanál citromlevet öntünk, belerakjuk a szeleteket. Leszűrjük.
2. Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük, az articsókaszeleteket 20 perc alatt megpároljuk. Gyakran kevergetjük, ha kell, vizet adunk hozzá.
3. A tojássárgáját, a tejszínt és a 4 evőkanál vizet felverjük, beletesszük a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk.
4. Az articsókát a maradék citromlével meglocsoljuk. A hőfokot csökkentjük, a tojást az articsókára öntjük, összekeverjük. Körülbelül 2 percig együtt melegítjük, de nem sütjük. Melegen tálaljuk.