Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz,
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál rum,
egy kis tej
A túrós krémhez:
50 dkg túró,
20 dkg porcukor,
4 dl tejszín,
1/2 citrom reszelt héja,
1/2 csomag zselatinfix,
2 csomag vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
A vaníliás krémhez:
3 csomag vaníliás krémpor,
8 dl tej
A tejszínes krémhez:
4 dl tejszín,
5 dkg porcukor,
1/2 csomag zselatinfix,
a tetejére: kb. 5 dkg cukrozott kakaópor vagy reszelt csokoládé
Elkészítés:
A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta sűrűségű állaga legyen). Egy nagyobb magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel (amihez hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, majd tovább verjük kemény habbá), és rásimítjuk a keksztésztára.
A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Ezt rásimítjuk a túrókrémre. A tejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.
A tetejére cukrozott kakaóport vagy reszelt csokoládét szórunk.
Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.
0 Megjegyzések