Egy igazi őszi lekvár! Aki szerei a sütőtököt és az almát is akkor ezt imádni foja! :)
Hozzávalók: 
2kg sütőtök húsa, 
3 l almalé, 
2kg érett alma, 
6 ek. citromlé,  
7 ek. fahéj,/ 
5 fahéj rúd 
1,5-2 kg cukor, 
2,5 tasak dzsemfix

Elkészítése: 
Vágjuk a sütőtököt darabokra és főzzük kb 15 percig egy serpenyőben/edényben nagyon kevés vízzel. Majd hozzáadjuk a citrom levet. A sütőtök darabokat almával fogjuk  pürésíteni, úgy hogy meghámozzuk,lereszeljük az almákat durvára, és belekeverjük a sütőtököt. Ehhez hozzáadjuk a cukrot és jól össze keverjük.

Majd vissza az edénybe beletesszük a fahéj darabokat és tovább főzzük a hozzáadott  dzsemfixel. Mikor jónak látjuk lekapcsoljuk.

Előre elmosott,megtisztított üvegekbe töltjük és jól lezárjuk őket. Száraz dunsztba tesszük és várjuk az eredményt! :)