Egy igazi őszi lekvár! Aki szerei a sütőtököt és az almát is akkor ezt imádni foja! :)
Hozzávalók:
2kg sütőtök húsa,
3 l almalé,
2kg érett alma,
6 ek. citromlé,
7 ek. fahéj,/
5 fahéj rúd
1,5-2 kg cukor,
2,5 tasak dzsemfix
Elkészítése:
Vágjuk a sütőtököt darabokra és főzzük kb 15 percig egy serpenyőben/edényben nagyon kevés vízzel. Majd hozzáadjuk a citrom levet. A sütőtök darabokat almával fogjuk pürésíteni, úgy hogy meghámozzuk,lereszeljük az almákat durvára, és belekeverjük a sütőtököt. Ehhez hozzáadjuk a cukrot és jól össze keverjük.
Majd vissza az edénybe beletesszük a fahéj darabokat és tovább főzzük a hozzáadott dzsemfixel. Mikor jónak látjuk lekapcsoljuk.
Előre elmosott,megtisztított üvegekbe töltjük és jól lezárjuk őket. Száraz dunsztba tesszük és várjuk az eredményt! :)
0 Megjegyzések