1. Azték forró csoki
Hozzávalók: 
1 bögre tej, 
10 dkg apróra vágott étcsokoládé, 
1/4 teáskanál fahéj, 
1-2 csipet cayenne, 
mályvacukor

Elkészítés: 
Melegítsd meg a tejet, tedd bele a csokoládét. Közepes lángon, folyamatos keverés közben várd meg, míg elolvad. Ezután keverd bele a fahéjat és a cayenne-t, végül a mályvacukrot.
2. Mogyoróvajas forró csokoládé 
Hozzávalók: 
1 bögre tej, 
10 dkg tejcsokoládé, 
1 evőkanál mogyoróvaj, 
tejszínhab, 
olvasztott csokoládé (öntet)

Elkészítés: 
Közepes lángon olvaszd meg a csokoládét és a mogyoróvajat a tejben. Kevergesd sűrűn, nehogy odaégjen! Miután kész, öntsd egy bögrébe, tegyél egy kevés tejszínhabot a tetejére, olvassz fel 1-2 kocka csokoládét és öntsd a hab tetejére!

3. Olasz csokoládé
Hozzávalók: 
10 dkg apróra vágott étcsokoládé, 
1 csésze tej, 
1 evőkanál cukor/édesítő, 
3/4 evőkanál kukoricakeményítő, 
1/2 teáskanál vanília kivonat, 
1/2 teáskanál fahéj, 
1/8 teáskanál tengeri só, 
tejszínhab (opcionális) 

Elkészítés: 
Egy kisebb edényben lassú tűzön melegítsd fel a csokoládét. Önts rá 2 evőkanál tejet és a vanília kivonatot. Fakanállal kevergesd a csokoládét, míg el nem olvad. Lassan add hozzá a többi tejet, keverd simára. Add hozzá a többi hozzávalót is és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik.
Azonnal öntsd pohárba, tejszínhabbal, fahéjjal díszítsd, ha szeretnéd.