1. Azték forró csoki
Hozzávalók:
1 bögre tej,
10 dkg apróra vágott étcsokoládé,
1/4 teáskanál fahéj,
1-2 csipet cayenne,
mályvacukor
Elkészítés:
Melegítsd meg a tejet, tedd bele a csokoládét. Közepes lángon, folyamatos keverés közben várd meg, míg elolvad. Ezután keverd bele a fahéjat és a cayenne-t, végül a mályvacukrot.
2. Mogyoróvajas forró csokoládé
Hozzávalók:
1 bögre tej,
10 dkg tejcsokoládé,
1 evőkanál mogyoróvaj,
tejszínhab,
olvasztott csokoládé (öntet)
Elkészítés:
Közepes lángon olvaszd meg a csokoládét és a mogyoróvajat a tejben. Kevergesd sűrűn, nehogy odaégjen! Miután kész, öntsd egy bögrébe, tegyél egy kevés tejszínhabot a tetejére, olvassz fel 1-2 kocka csokoládét és öntsd a hab tetejére!
3. Olasz csokoládé
Hozzávalók:
10 dkg apróra vágott étcsokoládé,
1 csésze tej,
1 evőkanál cukor/édesítő,
3/4 evőkanál kukoricakeményítő,
1/2 teáskanál vanília kivonat,
1/2 teáskanál fahéj,
1/8 teáskanál tengeri só,
tejszínhab (opcionális)
Elkészítés:
Egy kisebb edényben lassú tűzön melegítsd fel a csokoládét. Önts rá 2 evőkanál tejet és a vanília kivonatot. Fakanállal kevergesd a csokoládét, míg el nem olvad. Lassan add hozzá a többi tejet, keverd simára. Add hozzá a többi hozzávalót is és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik.
Azonnal öntsd pohárba, tejszínhabbal, fahéjjal díszítsd, ha szeretnéd.
0 Megjegyzések