A csirke alacsony zsírtartalmának és magas fehérjetartalmának köszönhetően kiválóan illeszkedik az egészséges étrendünkbe. Ráadásul, az alábbi grillezési megoldásnak köszönhetően a csirke a sütés végén is puha és zamatos marad.
Hozzávalók
2 db csirkemell filé
2 teáskanál friss citromlé
tengeri só és bors ízlés szerint
Öntet:
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 teáskanál friss citromlé
tengeri só és bors ízlés szerint
extra szűz olívaolaj, tetszés szerint
Tipp: Az öntethez tetszés szerint friss rozmaringot, zsályát vagy dijoni mustárt is adhatunk.

Elkészítés
1. Melegítsünk elő a sütőben kb. 150 fokon egy rozsdamentes acél vagy öntöttvas serpenyőt/sütőtálat (ügyeljünk arra, hogy a fogantyú is rozsdamentes acél legyen) körülbelül 10 percig. A serpenyő kb. 15 cm-re legyen a hőforrástól. Fontos, hogy az előmelegítés végére a serpenyő tűzforró legyen.
2. Amíg a serpenyő melegszik, készítsük elő a csirkemellet, öntsük rá a citromlét, majd szórjuk meg sóval és borssal.
3. Amikor a serpenyő felforrósodott, óvatosan vegyük ki a sütőből, tegyük bele a bepácolt húst, majd toljuk vissza a sütőbe. A sütőmódot állítsuk grillező üzemmódra, a hőérték maradjon 150 fok. Ügyeljünk arra, hogy a csirke hamar meg fog sülni (kb. 7 perc), mivel az előre felforrósított serpenyőnek köszönhetően mindkét oldalon a saját levélben, egyszerre sül át (ezért megfordítani sem szükséges). Honnan tudjuk, hogy mikor készült el a csirke? Óvatosan szúrjuk meg egy villával, a húsnak szaftosnak és puhának kell lennie.
4. Egy kis tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd öntsük rá a kész csirkére. Köretnek barna rizst ajánlunk.
5. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc
Adagok száma: 2 adag