A kora őszi napok egyik legkedveltebb tortám!!!
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor, 
- 1 csomag vanilia-cukor,
- 6 evőkanál liszt
- 1  sütőpor

Krémhez:
- 4 pohár barackos joghurt,1 csomag zselatin fix
- 35 dkg porcukor

Díszítéshez:
- 5 dl habtejszín
- 2-3 nagy és érett őszibarack
- 0,5 dl víz, zselatinpor

Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük . A sárgájához hozzátesszük a cukrot ,vaniliacukrot és habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet is hozzákeverjük. Végül a masszához adagoljuk a tojásfehérjét óvatosan, nehogy összetörjön. A tortaforma aljába papírt szabunk, erre öntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180 °C- on, 10 -15 perc alatt kisütjük. Kihűtjük és a formába visszatesszük. A joghurtot elkeverjük a porcukorral és az apró kockára vágott barackok háromnegyed részével. Meleg vízben a 2 dkg zselatint feloldjuk, langyosan belekeverjük a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet ráöntjük a piskótára és hűtőbe tesszük 2 -3 órára. Miután megszilárdult, a torta tetejét a maradék, nagyon vékony cikkekre vágott barackkal kirakjuk. 1 dl víz, 3 dkg zselatinnal és 6 dkg cukorral zselét főzünk. Langyosra hűtjük, majd egyenletesen bevonjuk vele a gyümölcsöt. Ha a zselé megszilárdul tetejét tejszínhabbal díszítjük.