Hozzávalók:
30 dkg (hámozás után) tisztán mért szétfövõ burgonya, 
2 dl kefir vagy aludttej, 
2 csapott evõkanál sovány tejpor, 
1 púpozott evõkanál ételízesítõ por, 
1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A burgonyát megmosom, vékonyan lehámozom, majd kis darabokra vágom. Fazékba téve nyolc deci vizet ráöntök, beleszórom az ételízesítõ port és puhára fõzöm. Ezután hagyom kicsit kihûlni, majd a leszûrt burgonyát turmixgép poharába teszem. Két deci burgonya fõzõlevet ráöntve egészen pépesre turmixolom, ezután apránként hozzáadom az összes levét. A tejport és a megmosott, lecsöpögtetett, finomra vágott petrezselyemzöldet is beleszórva tovább keverem. Végül a fazékba visszaöntöm a masszát, belekeverem a kefirt, és még egyszer felforralom, majd három percig fõzöm. Csak akkor tálalom, ha már nem nagyon forró. (Diétás étkezésnél az étel hõfokára is ügyelni kell: sem nagyon forró, sem nagyon hideg étel nem adható.)

Elkészítési idő: 40 perc