Hozzávalók / 2 adag

Vaddisznópörkölt
30 dkg vaddisznóhús (csont nélküli vaddisznóhús (comb))
2 ek napraforgó olaj
3 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db újhagyma
1 db hegyes erős paprika
1 db chili
1 db paradicsom
1 db babérlevél
1 ek mangalica zsír
1 dl vörösbor
só ízlés szerint
1 teáskanál fekete bors (őrölt)
1 kávéskanál csípős fűszerpaprika
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
borókabogyó ízlés szerint
4 szál kakukkfű
2 szál rozmaring
0.5 citromból nyert citromlé

Gnocchi
2 db burgonya (nagyobb)
3 púpozott ek finomliszt
1 db tojás
só ízlés szerint
1 evőkanál víz
0.5 ek sertészsír (mangalicazsír)

Tálaláshoz
2 ek tejföl
2 db chili
2 db csemegeuborka

Elkészítés

Vaddisznópörkölt
A húst alaposan megmossuk, kockára vágjuk, vízbe áztatjuk. Bepácoljuk olajban, zöld és őrölt fűszerekkel.
A hagymát, fokhagymát durván aprítjuk, a szalonnát és a zöldségeket daraboljuk.
Egy lábasban kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, megdinszteljük a hagymát. Rádobjuk a húst. Amikor már kifehéredett, megszórjuk paprikával, öntünk rá vizet, s beletesszük a többi fűszert is. Amikor a hús már félig puha, öntünk bele vörösbort, facsarunk bele citromot.

Gnocchi
Közben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük. Összetörjük, összekeverjük a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrjuk, majd gnocchikat formázunk.
Pihentetés után forró vízben megfőzzük. Egy edénybe szedjük, kevés forró zsírban megforgatjuk.

Tálaláshoz
Tálaláskor szedünk a tányérra gnocchit, mellé pörköltet. Kanalazunk rá tejfölt, teszünk rá egy chilit, a tányérra pedig egy uborkát.
Vörösborral fogyasztjuk.