Hozzávalók / 4 adag

500 g burgonya
500 g karfiol
2 közepes db paradicsom
1 db chili (piros)
250 g görög joghurt
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál koriander
0.5 tk kurkuma
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
0.5 citromból nyert citromlé
3 ek olívaolaj
só ízlés szerint
20 db borsmentalevél
0.5 csokor koriander

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
Fövő sós vízben a burgonyát kb. 15 perc alatt, a karfiolt kb. 7-10 perc alatt megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük.
A paradicsomokat négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, majd a paradicsomhúst apró kockákra vágjuk.
A chilit elfelezzük, a magokat kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A mentát és a koriandert apróra vágjuk.
A joghurtot elkeverjük római köménnyel, korianderrel, kurkumával és a fűszerpaprikával. Hozzákeverjük az olajat, a citromlevet, az apróra vágott mentát és koriandert. Sóval ízesítjük.
A fűszeres joghurthoz adjuk a chilit, a paradicsomot, karfiolt és a burgonyát. Lefedve legalább egy órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.