Hozzávalók / 4 adag
Tészta
15 dkg finomliszt
7.5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 kávéskanál só
Krém
30 dkg mangó (tisztítva)
5 db lapzselatin
12 dkg cukor
0.5 dl fehérbor
3 dl habtejszín
160 g joghurt
Máz
1 csomag tortazselé (színtelen)
2 dl rostos gyümölcslé (mangónektár)
0.5 dl víz
3 ek csokoládéforgács
Elkészítés
Tészta
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk, egy 24x24 cm-es formába nyújtjuk, perem nélkül.
30 percet hűtjük, majd 200°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük.
Krém
Az apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és a borral felforraljuk, kb. 10 perig főzzük.
A beáztatott, majd kinyomkodott zselatint feloldjuk a forró gyümölcsszószban. Kevergetéssel kihűtjük.
A habtejszínből kemény habot verünk, és a joghurttal felváltva a kihűlt mangózseléhez adjuk.
Az így kapott krémet a kihűlt tésztára kenjük.
Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk néhány órát.
Máz
A tortazseléport a csomagoláson lévő útmutató szerint a mangónektárral és a vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd rákenjük a lehűlt krémre.
Tetejére csokoládéforgácsot szórunk.
Miután megszilárdult, szeletelhető.
0 Megjegyzések