Hozzávalók / 4 adag

A tészta
20 dkg diabetikus liszt (Ch csökkentet liszt)
20 dkg tönkölybúza liszt (világos)
20 dkg vaj
40 g édesítőszer ( 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő)
só ízlés szerint
3 db tojás

A töltelék
1 kg tehéntúró
5 db tojás
30 g édesítőszer (1:4 negyedannyi cukorhelyetesítő)
1 dl napraforgó olaj
1 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
40 g vaníliás pudingpor
60 dkg szilva (magozva)
2 teáskanál fahéj
5 dkg mandulapehely

Elkészítés

A tészta
Az átszitált liszteket a sóval, édesítővel, vajjal összemorzsoljuk, majd a tojással tésztává formázzuk.
A tészta negyed részét fagyasztóba tesszük áthűlni.
A nagyobbik adagot kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A mandulával, fahéjjal összeforgatott szilva felét rárakosgatjuk a tésztára, majd ráöntjük a túrós krémet, amin elosztjuk a maradék szilvát.
Ráreszeljük az időközben áthűlt tésztát, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsül.

A töltelék
A túrós krémhez a túróval összekeverjük a tojások sárgáját, édesítőt, citrom levét és héjat, olajat, pudingport (por alakban), felvert tojásfehérjét. Lazán összeforgatjuk.