Hozzávalók / 8 adag

16 dkg szitált finomliszt
10 dkg kókuszreszelék
3 g sütőpor
3 g szódabikarbóna
1 csipet só
18 dkg cukor
2 teáskanál vanília aroma
15 dkg puha vaj (lehet margarin is)
1 dl tej
3 db tojás
30 dkg alma (kb. 2 db közepes, pucoltan mérve)
5 dkg durvára vágott dió

Elkészítés

A vajat a cukorral habosra keverjük, ezután a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk, és beledolgozzuk a vanília aromát is. A lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a kókuszreszeléket összekeverjük, majd a tejjel váltakozva a vajas krémhez adjuk.
Ezután a megtisztított és apróra felkockázott almát is hozzákeverjük a tésztához. Egy 20×30 cm-es, sütőpapírral ellátott tepsibe beleöntjük a tésztát, és a tetejét megszórjuk az aprított dióval.
Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 35 percig sütjük. Ha elkészült, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.