Hozzávalók / 4 adag

A tésztához:
300 g finomliszt
10 g friss élesztő
0.5 teáskanál cukor
0.5 kávéskanál só
3 ek olívaolaj
150 ml víz (langyos)

A feltéthez:
150 g vöröshagyma
125 g bacon
200 g crème fraîche
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

Az élesztőt elmorzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és kavarjuk, míg az élesztő folyékony lesz.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat, a vizet és az élesztőt. Sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A hagymát meghámozzuk, ketté, majd szeletekre vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A creme fraichet elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, átgyúrjuk, majd lisztezett munkalapon oválisra nyújtjuk (kb. 35x25 cm).
Két sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Mindegyiket megkenjük a tejfölös keverék felével, megszórjuk a hagyma és a szalonna felével.
Egymásután betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe a legalsó sínre, és 10-12 perc alatt megsütjük.