Hozzávalók / 4 adag

A tésztához:
4 db tojás
1 csipet só
240 ml tej
100 ml ásványvíz
200 g finomliszt

A rátéthez:
5 közepes db alma
1 ek citromlé
5 ek cukor
1.5 tk fahéj

Elkészítés

A tésztához valókból sima tésztát kavarunk.
Egy 40x30x8 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Betoljuk a hideg sütőbe, majd a sütőt 240 fokra előmelegítjük.
Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházakat kivágjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk.
A tésztát a forró tepsibe öntjük, elosztjuk rajta az almát, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral, és visszatoljuk a sütőbe.
Kb. 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.