Hozzávalók / 4 adag

Tészta
25 dkg diabetikus liszt (ch csökkentett liszt)
25 dkg sovány túró (krémtúró)
20 g édesítőszer (1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő)
1 kk só
6 g sütőpor
0.5 dl napraforgó olaj
1 dl tej

Töltelék
25 dkg áfonya
8 dkg mák (darálva)
15 g édesítőszer

Elkészítés

Töltelék
A töltelékhez az áfonyát összemelegítjük a cukorhelyettesítővel, mikor puha lett, összeturmixoljuk, belekeverjük a mákot.
Kihűl, míg a tészta elkészül.

Tészta
A tésztához a túróban elverjük a cukorhelyettesítőt, belekerül a só, olaj, tej, lisztben elkevert sütőpor.
Az összegyúrt tésztát munkalapon téglalapra kinyújtjuk, majd rákenjük az áfonyás-mákos tölteléket.
Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, szeletre vágjuk.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsül.