Az osztrák bíboros Christoph Schönborn, aki akár a következő pápa is lehet váratlan kijelentést tett vasárnap egy keresztény fesztiválon.
A bíboros szerint a mostani muszlim beáramlás az iszlám térnyerését fogja okozni és Európa végét jelenti majd.

Schönborn kérte az istent, hogy kegyelmezzen Európának és irgalmazzon az embereknek. “Az Európaiak veszélyben vannak, elveszítik keresztény értékeiket”- mondta a bécsi bíboros.

Christoph Schönborn azt magyarázta, hogy az emberek úgy érzik nem csupán anyagi veszteségük lesz a muszlim beáramlás miatt hanem a kereszténységet és a biztonságukat is elveszíthetik.

Az bíboros mindezt annak kapcsán mondta, hogy 333 éve volt a bécsi csata melyben az egyesült keresztény hadak legyőzték az oszmán birodalom 100.000 fős hadseregét.

A csata elején III János lengyel király azt mondta az harcosoknak, hogy az utolsó szál emberig kell harcolni a keresztény seregnek mert ha a török hadak győznek az rosszabb lesz az európai embereknek a a halálnál.

Bécset egy 10.000 fős sereg védte a túlerővel szemben mikor a lengyel és Habsburg lovasság megérkezett és hátba kapta az oszmán sereget amely emiatt kénytelen volt visszavonulni. A felszabadító seregben számos magyar vitéz is volt.

Christoph Schönborn sokáig hangoztatta a pápa szavait, azaz, hogy mindenkit be kell fogadni. Ő az első igen magasrangú egyházi személy, aki kimondta, hogy Európa a vesztébe rohan.

Forrás: express.co.uk