Hozzávalók / 6 adag

150 g étcsokoládé
150 g vaj (puha)
150 g porcukor
2 db tojás
4 db tojássárgája
1 csipet fahéj
1 csipet só
240 g finomliszt
2 közepes db körte (érett)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180ºCra. A csokoládét alacsony lángon vagy mikróban megolvasztjuk, majd meleg helyen tartjuk. A puha vajat elektromos habverővel krémesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és addig verjük, míg habos és halványsárga lesz. Ezután egyenként hozzákeverjük a 6 tojássárgáját, a fahéjat, sót és az olvasztott csokoládét.
Egy másik tálban a 2 tojásfehérjét felverjük, majd kanalanként, a liszttel együtt hozzákeverjük a csokis masszához. Egy 20x20 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
A körtét meghámozzuk, elfelezzük, magházat kivágjuk, és a lapos oldalával lefelé, a massza tetejére helyezzük, és finoman belenyomjuk, hogy egy kicsit belesüppedjen a masszába.
Kb. 35-40 percig sütjük. 35 perc után fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Miután megsült, a sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsiből, és egy rácson teljesen kihűtjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.