Hozzávalók / 8 adag

200 g csicseriborsó (szárazon)
1 kis db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál zabliszt
himalája só ízlés szerint
1 kk cayenne bors
1 kk fekete bors
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kávéskanál szódabikarbóna
0.5 citromból nyert citromlé
3 dl víz (kb.)
Sütőzsiradék
500 ml kókuszolaj (annyi, amennyi ellepi a golyókat)

Elkészítés

A száraz csicseriborsót egy éjszakán át beáztatjuk (12 óra minimum). Másnap reggel egy turmixgépbe tesszük az összes hozzávalót, és összeturmixoljuk azokat. Ha nem fér bele egyszerre ez a mennyiség a turmixgépbe, akkor értelemszerűen felezzük. Homogén masszát kell, hogy kapjunk (de semmiképpen krémes állagút, egy picit darabos). Ezt nyugodtan lehet kóstolgatni, hogy az ízlésünknek megfelelő legyen az ízvilág. Fóliával jól zárjuk le, és tegyük be a hűtőbe ebédig, még jobb, ha vacsoráig, és frissen süssük ki. Vigyázzunk, ne legyen túl forró az olaj, csak éppen olyan jól sistergős.
Akkor sikerült a legjobban, amikor reggel áztattam be a csicseriborsót, este összeturmixoltam a Hozzávalókkal, és másnap ebédre sütöttem ki.