Hozzávalók / 4 adag

tészta
15 dkg finomliszt
10 dkg étkezési keményítő
18 dkg cukor
25 dkg vaj
7 db tojás
7 g sütőpor
20 g cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál vanília kivonat

továbbá
3 ek sűrített tej
10 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
2.5 dkg vaj
5 dkg krokant

Elkészítés

A vajat a cukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A lisztet, a sütőporral, keményítővel összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjével váltakozva, a tojásos masszához adagoljuk.
Az így kapott masszát két részre osztjuk. Az egyikbe a vaníliát, míg a másikba a kakaóport keverjük.
Egy 20x20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A fehér tészta egyötödét belesimítjuk. Grill fokozaton, 200°C-on kb. 4 perc alatt megsütjük.
Sütőből kivéve a már megsült tésztára rásimítjuk a barna tészta egyötödét. Ez a réteg is kb. 4 perc alatt megsül.
A maradék tésztát hasonló rétegezéssel sütjük meg.
Mire az egész adag elkészül, 5 réteg fehér és 5 réteg barna tészta sül egymásra.
Sütőpapírral kiemeljük a tepsiből, rácson kihűtjük.
Négy egyforma darabra vágjuk.
Egymásra forgatjuk a csíkokat, majd sűrített tejjel "összeragasztjuk". Az összeállított hasábot, néhány órára alufóliába csomagoljuk, hogy biztosan összeálljon.
Felforralt habtejszínben megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a vajat, majd bevonjuk vele az összeállított süteményt.
Földimogyoró krokanttal megszórjuk.