Hozzávalók / 6 adag

70 dkg tönkölybúza liszt (világos tönkölybúza liszt)
23 dkg sertészsír
15 dkg burgonya (főzve, áttörve)
2.5 dkg friss élesztő
1 dl tej
1 teáskanál cukor
2 dkg só
15 dkg füstölt sajt
2 db tojás
15 dkg tejföl
1 db tojás (lekenésre)

Elkészítés

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Sóval elkevert lisztben lemorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk az áttört burgonyát, reszelt sajt háromnegyedét.
Élesztős tej, tojás, tejföl hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Kétszer hajtogatjuk, hajtogatás között 30 perc pihentetéssel.
Lisztezett munkalapon, kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet pihen, tojással lekenjük, megszórjuk a maradék sajttal.
200°C-on kb. 20 perc alatt megsül.