Hozzávalók / 2 adag

1 nagy db cukkini
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
6 szál petrezselyem
1 teáskanál olívaolaj
1 dl főzőtejszín
1 db leveskocka (zöldségleveskocka)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
curry por ízlés szerint
3 dl víz
1 dl fehérbor
4 ek tejföl
2 db chili
1.5 teáskanál szezámolaj (salátaolaj)
2 szelet kenyér

Elkészítés

A hagymákat, a cukkinit és a petrezselymet daraboljuk.
Egy lábasban kevés olajon a hagymákat megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit. Együtt dinszteljük tovább.
Majd ráöntjük a vizet, fűszerezzük sóval, fehér borssal, chilivel, belemorzsoljuk a leveskockát.
Amikor megfőtt a cukkini, hozzáadjuk a petrezselymet, beleöntjük a bort, s botmixerrel pürésítjük.
A kenyeret megpirítjuk.
Tálalunk. A tányérba merünk a levesből, a közepére kanalazunk tejfölt, teszünk rá chilit, körberakjuk a feldarabolt pirítóssal, szórunk rá curryt, s locsolunk rá salátaolajat.