<
b>Hozzávalók / 2 adag

30 dkg sertésmáj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db chili
1 dl vörösbor
só ízlés szerint
2 csipet fekete bors (őrölt)
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 teáskanál majoranna
2 ek sertészsír
1 db édesburgonya (nagy batáta)
1 kis fej vöröskáposzta
1 kávéskanál köménymag
1 ek cukor
1 teáskanál ecet
Elkészítés

A batátát felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk, s kevés zsíron megsütjük.
A lila káposztát legyaluljuk. Kevés zsíron a köménymagot megpirítjuk, szórunk rá cukrot. Karamellizálás után rárakjuk a káposztát, öntünk rá ecetet, sózzuk, borsozzuk s fedő alatt megdinszteljük.
A hagymákat apróra, a chilit karikára, a májat csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a hagymát, rátesszük a májat, néhány percig fehéredésig sütjük, fűszerezzük (a só kivételével), ráöntjük a vörösbort. Időnként megkavarjuk, s 20-25 percig főzzük.
Tálalunk, a tányérra teszünk a májból, mellé a batátából és a lila káposztából, sózzuk, s szórunk még rá pirospaprikát.