Hozzávalók / 6 adag

2 db tojás
3.5 dl tejföl (2 pohár, helyettesíthető natúr joghurttal vagy kefirrel)
2 bögre cukor (tejfölös pohárral mérve)
4 bögre finomliszt (tejfölös pohárral mérve)
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 ek cukor (szilvához)
2 teáskanál fahéj
1.5 dl napraforgó olaj (1 pohár)
6 db ringlószilva (ízlés szerinti mennyiség)
Elkészítés

A tojást, tejfölt, cukrot összekeverjük kézi mixerrel, így a cukor feloldódik a folyékony Hozzávalókban.
Ezután beleszitáljuk a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk a mixerrel vagy fakanállal.
Hozzákeverjük az olajat is, végül beleforgatjuk a darabokra vágott, fahéjas cukorba forgatott szilvát.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 20 perc)
Ha nincs muffinsütő, őzgerinc formában is meg lehet próbálni, ebben az esetben a tetejére érdemes sütőpapírt tenni, hogy átsüljön a közepe, a teteje meg ne égjen meg. Így jelentősen megnőhet a sütési idő.