Hozzávalók / 12 adag

175 g datolya (kimagozva, lehetőleg cukormentes)
70 g pisztácia (hámozott)
10 dkg aszalt gyümölcsök (most cseresznye volt, de lehet mazsola is)
120 g mandula (hántolt)
Elkészítés

A datolyát kimagozzuk, a pisztáciát meghámozzuk - ez a legidőigényesebb része az előkészítésnek.
A datolyát késsel apróra vágjuk.
Aprítógépben felaprítjuk a hántolt mandulát és a pisztáciát, nem kell porrá őrölni, jó ha vannak nagyobb darabok is, de a túl nagy darabok megnehezítik a formázást. A felaprított pisztáciát, mandulát egy nagyobb tálba tesszük.
Az aprítógépben feldaraboljuk az aszalt cseresznyét és a datolyát, itt inkább egy masszára számítsunk inkább, mint apró darabokra.
Az aszalt gyümölcsöket is a tálba tesszük és kézzel alaposan elvegyítjük a masszát.
Formázás: Sütőpapírral bélelt tepsibe lapítgatjuk a masszát, majd szeletelés előtt 15 percre a fagyasztóba tesszük. Ez nem egy könnyű részfeladat, úh. lehet, érdemes golyókat gyúrni a masszából, és fogyasztásig hűtőben tárolni őket. Ha mégis a szeletek mellett döntünk, akkor a fagyasztóból kivéve éles késsel müzliszelet méretűre vágjuk.