Hozzávalók / 4 adag

1 kg patisszon
1 csokor petrezselyem
2 közepes db lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
330 g tejföl
400 g virsli
2 ek napraforgó olaj
1 db tojás
400 ml főzőtejszín
50 g reszelt sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés

Először is a patisszont jól lemossuk, majd vékonyan lehámozzuk a héját. Amikor ezzel megvagyunk, elfelezzük, és egy gyalu segítségével nagyon vékony szeletekre szeleteljük.
A lila hagymát és a fokhagymát felkarikázzuk. A petrezselymet lemossuk, majd felaprítjuk.
Egy kis olajon megpirítjuk a felkarikázott virslit. A tojást és a tejszínt jól összekeverjük.
A sütőformát kikenjük olajjal, majd belehelyezzük a patisszon-szeleteket, majd sóval és borssal hintjük meg. Erre következik majd a petrezselyem és a virsli. Végezetül egy teáskanál segítségével tejfölt kanalazunk elszórtan a patisszon-szeletekre, erre következik majd az újabb réteg, amivel ugyanígy járunk el.
Amikor elérkezik az utolsó réteg, akkor azt is ízesítjük, majd leöntjük a tojásos tejszínnel, és reszelt sajttal hintjük meg.
180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.