Hozzávalók / 11 adag

piskóta
6 db tojás
37 dkg tönkölybúza liszt
38 dkg cukor
5 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor

töltelék
25 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
8 g porcukor
25 dkg meggybefőtt
2 csomag habfixáló

vajkrém
500 g vaj
300 g porcukor
1 teáskanál vanília aroma
1 csipet só
Elkészítés

piskóta
A tojások sárgáját a 3/4 cukorral habosra keverjük, majd a maradékkal és egy csipet sóval a fehérjét.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és a felvert tojássárgájához adagoljuk fokozatosan. Vízzel hígítsuk addig, míg el nem keveredik alaposan a liszt és a tojás.
Amikor ez kész, hozzáforgatjuk óvatosan a felvert tojásfehérjét. Kivajazott és lisztezett, 26 cm tortaformába öntjük, majd 160 fokos sütőbe tesszük.

töltelék
A mascarponét összekeverjük a cukorral, és a tejszínt a habfixálóval felverjük.
A mascarponéba keverjük a meggyszemeket, majd habot is apránként.
A kihűlt piskótalapok között megkenjük a krémmel.

vajkrém
A robotgéppel fellazítjuk a vajat, majd apránként hozzákeverjük a porcukrot, ha nagyon híg, akkor tegyünk még bele porcukrot, akkor jó, mikor kemény, masszív állaga lesz. Végén adjuk hozzá a vanília kivonatot. Akár lazíthatjuk is a krémet 2 ek. tejjel. A torta külsejét kenjük be vele.
Díszíthetjük gyümölcsökkel ízlés szerint, én fehér és piros fondanttal vontam be. A szélén lévő díszt pedig ugyanezzel a vajkrémmel csináltam, pár meggy, áfonya és virág díszítésével.