Hozzávalók / 4 adag

A puding
3.5 dl tej
3 ek cukor
1 tasak tejszínízű pudingpor

A tészta
25 dkg finomliszt
10 dkg cukor
4 db tojás
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
2 teáskanál vanília kivonat
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
20 dkg áfonya
20 dkg málna
Elkészítés

A puding
A pudingport egy kevés tejjel és a cukorral keverjük el. A maradék tejet kezdjük el forralni, majd adjuk hozzá a pudingporos tejet, és főzzük sűrűre. Hagyjuk hűlni.

A tészta
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét a csipet sóval verjük kemény habbá.
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot, olajat, vizet, sütőport, lisztet. Csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
Egy kb. 35x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.
Egy kanál segítségével a pudingot foltokban a tészta tetejére halmozzuk, majd szépen elrendezzük rajta a gyümölcsöket.
180°-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.