Hozzávalók / 2 adag

Bárány
1 ek olívaolaj
25 dkg báránygerinc (4 szelet)
2 ek juharszirup
2 teáskanál dijoni mustár
bors ízlés szerint

Saláta
6 közepes db salátalevél
4 közepes szár halványító zeller
4 db retek

Elkészítés

Bárány
A juharszirupot a mustárral kikeverjük.
Serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, és a báránygerinc-szeleteket belehelyezzük. A juharszirupos szósszal meglocsoljuk, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is meglocsoljuk vele. Borsozzuk is.
Oldalanként 5 percig pároljuk közepes lángon, félidőben megfordítva. A felolvadt szósszal a serpenyőből párszor újra locsoljuk meg.

Saláta
Közben a salátaleveleket falatnyi darabokra vágjuk, és két tálon elosztjuk.
A zellerszárakat felszeleteljük, és a salátára szórjuk. A zellerleveleket, ha van, díszítésként használhatjuk.
A retket felkockázzuk, a két tányéron elosztjuk.
A megsült báránygerinc-szeleteket a tányérra helyezzük, és melegen tálaljuk.