Hozzávalók / 8 adag

4 db tojás
15 dkg cukor
1.5 dl tejföl
1.5 dl napraforgó olaj
1 teáskanál vanília aroma
35 dkg szitált finomliszt
1 csipet só
0.5 csomag sütőpor
60 dkg magozott szilva
1 teáskanál fahéj
2 csomag vaníliás cukor
2 marék durvára vágott dió
Elkészítés

A szilvát vágjuk gerezdekre (én 8 felé vágtam őket), és szórjuk meg a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Esetleg, ha a szilvánk nem elég édes, ilyenkor meg lehet szórni még 1-2 evőkanál cukorral. Vigyázzunk, mert ebben az esetben levet is fog engedni, amit szűrjünk, majd róla le. Hagyjuk kicsit állni.
A tojásokat verjük habosra a cukorral. Amikor már kifehéredett, egy keverőlapát segítségével keverjük el benne, az olajat, tejfölt, a vanília aromát, a csipet sót és a sütőporos lisztet. Végül keverjük a tésztához a fahéjas, cukros szilvadarabok háromnegyed részét.
Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és terítsük el benne a masszát. A maradék szilvát pedig rakosgassuk a tetejére, és szórjuk meg a durvára vágott dióval.
A sütőt melegítsük elő 180 C fokra, és süssük 35 perc alatt készre. Végezzünk tűpróbát, ha még kell, vegyük vissza a hőfokot 165-re, és még 5 percig hagyjuk bent a süteményt.
Ha kihűlt a tészta, könnyű belőle kockákat, esetleg szeletet vágni, és ha igény van rá, enyhén porcukrozva tálalni.