Hozzávalók / 4 adag

200 g csicseriborsó konzerv
4 db újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 közepes db kígyóuborka
30 levél bazsalikom (6 szál)
2 közepes db salottahagyma
1 közepes db avokádó
60 ml citromlé
150 g görög joghurt
2 ek olívaolaj
0.25 tk só
0.25 tk fűszerpaprika
0.25 tk csípős fűszerpaprika
bors ízlés szerint
500 ml víz
Elkészítés

A csicseriborsó konzervet hideg vízzel átmossuk, hagyjuk szűrődni, majd konyhapapírral szárazra itatjuk. Megszórjuk a sóval és a kétféle paprikával. Jól elkeverjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 percig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk hűlni.
Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, majd gyűrűkre vágjuk. A megtisztított fokhagymát durvára vágjuk. Az uborkát megmossuk, kockákra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, a leveleket letépkedjük, és durvára vágjuk. A megtisztított salottahagymát durvára vágjuk. Az avokádóhúst durvára vágjuk.
Az előkészített zöldségeket egy edénybe tesszük, hozzáöntünk 500 ml hideg vizet, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és cukorral ízlés szerint ízesítjük, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
A gazpachot elosztjuk tányérokba, meglocsoljuk az olajjal, elosztjuk rajta a simára kavart joghurtot. Megszórjuk a csicseriborsóval, és tálaljuk.