Hozzávalók / 6 adag

tésztához
30 dkg finomliszt (átszitálva)
25 dkg vaj
4 ek porcukor
0.5 dl habtejszín

krémhez
1 l tej
5 dkg vaj
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája
1 dl tojáslikőr
10 g zselatin (fél csomag)
0.7 dl víz
3 evőkanál finomliszt (bőven mért)
3 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés

tetejére
4 dkg porcukor (szóráshoz)

Tésztához
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot és a tejszínt. Egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliával letakarva, legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Az idő leteltével két részre osztjuk a tésztát, és lisztezett deszkán kb. két 34x24 cm-es lappá nyújtjuk. Lisztezett sütőlemezre tesszük, ahol villával megszurkáljuk, és aranysárgára, esetleg kissé barnábbra sütjük. A lapokat egy tálcával lenyomtatjuk.
Az egyik lapot, amit a tetejének szántunk, éles késsel tetszőleges méretű négyzetekre vágjuk.

Krémhez
3 dl tejben csomómentesen elkeverjük a tojássárgáját, a lisztet és a keményítőt.
Egy nagyobb lábasban felforraljuk a 7 dl tejet a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Ebbe öntjük a tojásos-lisztes tejet. Folytonos keverés közben besűrítjük. A forró krémet félretesszük hűlni.
A fél csomag zselatint feloldjuk a vízben, és felforraljuk. Amikor gyönyörűen kitisztult és már nem habos, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
A langyos, tojásos krémbe először belekeverjük a tojáslikőrt, majd a szintén langyos zselatint. Amikor látjuk, hogy kezd szilárdulni, egyenletesen a tortalapra kenjük. A tetejét kirakjuk a felvágott négyzetekkel. A kész krémest 4-5 órára hűtőbe tesszük.

Tetejére
Tálalás előtt négyzetekre vágjuk, gazdagon meghintjük porcukorral, és úgy kínáljuk.