Hozzávalók / 4 adag

1.5 kg közönséges tök (gyalult)
1 db burgonya (közepes)
1 közepes db alma (savanykás, nyári)
2 dl alaplé
150 ml habtejszín
1.5 ek almaecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek vaj
1 csokor kapor

Elkészítés

A gyalult tökből kiveszünk egy marokkal, félretesszük.
A maradék tököt egy ek vajon 5 percig pároljuk egy nagyobb fazékban, majd elzárjuk alatta a gázt.
Egy másik ek vajon pár percig pároljuk a kis kockákra vágott, meghámozott almát és krumplit. Utána ráöntjük az alaplevet és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük.
Ha kész, bormixerrel pürésítjük. A szószt, ha kell, kicsit higítjuk még alaplével, majd ráöntjük a kicsit megpárolt tökre, és összekeverjük. Még 5 percig főzzük, ha szükséges, utánaízesítjük. A végén hozzáadunk 1,5 ek almaecetet, és a finomra vágott kaprot. Egyet keverünk még rajta, majd elzárjuk.