Hozzávalók / 6 adag

1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma (nagy)
1 db piros kaliforniai paprika
2 nagy db fehérrépa
3 nagy db sárgarépa
1 kis db zeller (kb. ha fölkockázzuk, akkor egy marék)
3 ek napraforgó olaj
2 közepes szár halványító zeller
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál finomliszt (púpos)
500 g sertéshús (lapocka)
200 g cukorborsó
200 g karfiol
3 l víz
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
1 db leveskocka (marhahúsleves)

Elkészítés

A zöldségek tisztítása után, hagymát egészben beletesszük egy nagyobb fazékba, majd a fokhagymagerezdeket és a tetszőlegesen földarabolt fehérrépát, sárgarépát, zellert, kaliforniai paprikát. Adunk hozzá 3 evőkanál étolajat, és kb. 7-8 percig folyamatosan kevergetve, közepes hőfokon pároljuk.
Majd megszórjuk 1 evőkanál finomliszttel.
Hozzáadjuk a kockára földarabolt sertéshúst, és fölengedjük kb. 3 liter vízzel.
Mikor elkezd forrni a víz, leszedjük a keletkezett habot, majd a cukorborsót, karfiolt, halványító zellert, petrezselymet is a leveshez adjuk, és sózzuk, borsozzuk, a húsleveskockát is hozzáadjuk.
Lassú tűzön főzzük, ameddig a hús megpuhul.
A végén levesbetéttel még gazdagíthatjuk, én 2 tojásból készítettem daragaluskát.