Hozzávalók / 4 adag

2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 nagy db vöröshagyma
1 nagy db sárgarépa
1 csokor petrezselyem
10 dkg chorizo (vagy más füstölt kolbász)
2 db csirkecomb (kifilézve)
1 teáskanál füstölt pirospaprika
1 közepes db piros kaliforniai paprika
1 ek sűrített paradicsom
1 db leveskocka (bio zöldségleveskocka)
750 ml víz (forrásban lévő)
30 dkg rizs (arborio)
10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
20 dkg garnéla (fagyasztott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

Alapanyagok előkészítése
A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és vékonyan szeleteljük. A vöröshagymát és a répát hámozzuk és kisebb kockákba vágjuk. A petrezselyem levelét és szárát külön felaprítjuk. A kolbászkákat és a csirkehúst kockázzuk. A paprikát kimagozzuk és kockákba vágjuk.

Paella készítése
Egy széles, nem túl mély, fedéllel rendelkező serpenyőben (vagy paella készítő edényben) közepes hőfokon hevítsünk egy löttyenetnyi (kb. 2 evőkanálnyi) olívaolajat.
Dobjuk bele a fokhagymát, a hagyma- és répakockákat, az aprított petrezselyem szárat, a kolbászkát és a csirkehúst, fűszerezzük paprikával, majd kb. 5 perc alatt, gyakori kevergetés mellett pirítsuk össze őket.
Adjuk hozzá a piros kaliforniaipaprika-kockákat és további 5 percig pirítsuk az egészet.
Ekkor jöhet a paradicsompüré és az bio zöldségleves-kocka, majd a rizs és pár perces folyamatos keverés, hogy az isteni ízek elkezdjenek összeérni.
750 ml forrásban lévő vízzel öntsük nyakon, majd sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük és keverjük át az alapanyagokat.
Fedjük le az edényt. Miután eléri a forráspontot, vegyük alacsonyabbra a lángot alatta és egy pár kintről befelé, majd bentről kifelé történő keverés mellett pároljuk 15 percig. Ha közben elfőné a levét, adjunk még egy kevés vizet hozzá.
Szórjuk a tetejére a zöldborsót és a rákot, fedjük le és pároljuk még úgy 5 percig, ameddig az újonnan érkezett hozzávalók is átmelegednek, megpuhulnak. Keverjük át és fedő alatt hagyjuk még pár percig az egészet.

Tálalás
Tálalás előtt szórjuk meg a paella tetejét aprított petrezselyemmel és helyezzük rá a megmosott, héjastól negyedelt citromot. Ez nem csak díszítés, a citrom levét facsarjuk a paellára! Jó étvágyat hozzá!