Hozzávalók / 1 adag

30 g zabpehely
1 késhegynyi só
2 ek erythritol
1 kávéskanál fahéj
60 g víz
150 g eper (fagyasztott)
150 g tofu (puha)
0.5 lime-ból nyert limelé

Elkészítés

A zabpelyhet mérjük ki egy mikrózható tálba, adjuk hozzá a sót, a fahéjat és a cukor felét. Tegyük be a mikróba, és forraljuk fel, majd fedjük le, amíg elkészítjük a tofus-epres habot.
Turmixgépbe tegyük bele az epret (én jegesen teszem bele, így olyan lesz mint a fagyi), szórjuk meg cukorral, és limelével öntsük nyakon. Adjuk hozzá a tofut is. Turmixoljuk össze.
A tál aljába tegyük a zabkását, majd a tetejére öntsük rá a tofus epret. Együk meg, amíg hűsít :-D