Hozzávalók / 4 adag
50 g vaj
1 közepes db vöröshagyma (finomra aprítva)
1 közepes db brokkoli
100 g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
1700 ml zöldség alaplé
350 g rizottó rizs
200 ml fehérbor
25 g parmezán sajt (reszelt)
2 ek olívaolaj (extra virgin)

Elkészítés
A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, majd a hozzáadott hagymát lassú tűzön körülbelül 10 percig izzasztjuk, amíg igazán puha lesz.
A rizst a hagymához öntjük, és közepes hőfokon 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, és addig kevergetjük, amíg teljesen felszívódik. A zöldségléből 1-2 merőkanálnyit rálocsolunk a rizsre, és alacsony hőfokon pároljuk. Rendszeres kevergetés mellett, egyszerre 1-2 merőkanálnyi levet hozzáadva, addig főzzük a rizst, míg teljesen megpuhul, és jó krémes állagú lesz - ez kb. 20-30 perc.
Amíg fő a rizs, a brokkolit megtisztítjuk, kis falatnyi rózsákra bontjuk, a borsót, ha fagyasztott, kevés hideg vízben felolvasztjuk.
Miután a zöldséglé több mint felét már a rizshez adtuk, belerakjuk a brokkolit és zöldborsót is, hogy együtt puhuljanak a rizzsel. Ha valaki teljesen puhán szereti a zöldségeket, előbb is hozzá lehet adni.
Keverjük hozzá a parmezánt, ízlés szerint fűszerezzük (fehérbors, pici só), majd a tűzről levéve néhány percig állni hagyjuk. Tálalás előtt még egyszer megkeverjük, tányérokra rakjuk, és ha szeretjük, kevés extra virgin olívaolajjal díszítjük.