Hozzávalók / 5 adag
1.5 kg marhahús
1 kis db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 szelet bacon
40 dkg konzerv paradicsom
1 dl víz
2 teáskanál csípős fűszerpaprika
3 teáskanál édes fűszerpaprika
1 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 evőkanál melasz
2 teáskanál angol mustár (vagy 2 ek. francia mustár)
40 dkg burgonya
5 dkg vaj
3 ek majonéz

Elkészítés
A marhahúst egy 3,5 literes Slow Cooker-be vagy egy nagy főzőedénybe tesszük, amibe épp csak belefér. A cél az, hogy a szósz majdnem ellepje.
A vöröshagymát 4 cikkre vágjuk, és felszeleteljük. A marhahúsra dobjuk.
A fokhagymát felszeleteljük és a hagymára szórjuk.
A bacont felkockázzuk, és a hagymákra dobjuk.
Egy korsóban vagy turmixgépben a konzerv paradicsomot, vizet, fűszerpaprikákat, sót, borsot, melaszt és mustárt pürésítjük.
A fűszeres paradicsomszószt a marhahúsra öntjük, és a Slow Cooker-ban 6-10 órán át főzzük. Ha főzőedényben készítjük, akkor forrástól számítva, csak gyöngyözve forralva, minimum 3 órán át főzzük.
Az utolsó fél órában a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük.
A burgonyához keverjük a vajat és a majonézt, majd sózzuk.
A marhahúst kiemeljük, és felszeleteljük. Vágás közben szétesik majd.