Hozzávalók / 6 adag
piskóta
4 db tojás
8 dkg cukor
1 csipet só
10 dkg tönkölybúza liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 kávéskanál ételfesték (piros, elhagyható)
1 ek sütőpor

krém
4 ek meggylekvár
30 g étcsokoládé
70 g földimogyoró
1 ek cukor

külső
500 g cukorfondant
200 g vaj
200 g porcukor
1 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés
piskóta
A tojások sárgáját habosra verjük a fél cukorral, majd a tojásfehérjét a maradék cukorral és a csipet sóval.
A lisztet, kakaóport és a sütőport beleszitáljuk a sárgájába, majd a fehérjét is hozzákeverjük, végül a piros színezővel beszínezzük.
Alaposan elkeverjük, majd 22 cm-es formába tesszük. 180 fokon sütjük, amíg megemelkedik, majd visszacsökkentjük 160 fokra. Sütés után hűlni hagyjuk, majd lapokra vágjuk.

krém
A mogyorót apróra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott csokival, lekvárral és cukorral. A cukor elhagyható, ha elég édes.
A krémmel a lapokat betöltjük.

külső
A szobahőmérsékletű vajat összekeverjük a cukorral, amíg jó krémes nem lesz, majd ízesítjük a kakaóval, és körbekenjük vele a tortát. Díszítjük saját ízlésünk szerint.