Hozzávalók / 10 adag
Piskóta
6 db tojás
6 csapott ek finomliszt
6 púpozott ek cukor
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál meleg víz
1 csomag sütőporKrém
5 dl növényi tejszín
25 dkg mascarpone
2 ek méz
2 csomag vaníliás cukor

Csokirétegek
20 dkg csokoládé
10 dkg margarin
6 ek napraforgó olaj
Egy kis extra
4 ek nutella

Elkészítés
Piskóta
A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, és a sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosra keverjük. Hozzáadjuk a meleg vizet, és fokozatosan adagoljuk bele a lisztes-kakaós keveréket.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgás-lisztes keverékhez kis adagokban, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
A kész tésztát a tortaformába öntjük, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Mikor megsült, kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni.

Krém
A mascarponéhoz kézi habverővel hozzákeverjük a mézet és a vaníliás cukrot.
A tejszínhabot felverjük, de nem kell nagyon keményre, és kis adagokban a mascarponéhoz keverjük.

Csokirétegek
A kockákra tördelt csokit a margarinnal megolvasztjuk. (Gőz fölött vagy mikróban alacsony teljesítményen, többször megkeverve kb. 2-3 perc alatt készül el.)
A végén hozzákeverjük az olajat, és hagyjuk lehűlni.

Összeállítás
A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk.
Az alsó lapot megkenjük nutellával. A tejszínes krémet gondolatban elosztjuk: 2 nagyobb rész kell a lapokat megkenni, és hagyjunk keveset a torta bevonására. A nutellára jön egy adag tejszínes krém, amit szép egyenesre eligazítunk.
A tejszínes krémre jön a kihűlt csoki kb. fele.
A tortát most 10 percre betesszük a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen.
A csokirétegre jön egy újabb adag tejszínes krém, majd a második piskótalap. Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel, és a csoki másik felével.
Mikor elkezd a csoki megkötni, tetszés szerint rátesszük a dekorációt a kinder csokikból, és a gyertyákat is beleszurkáljuk. Néhány órára hűtőbe tesszük.