Hozzávalók / 6 adag
160 g vaj
110 g porcukor
250 g finomliszt
4 db tojás
40 g cukor
150 ml tej
3 ek rózsavíz
125 g málna

Elkészítés
A tejet és a rózsavizet összekeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet is. Egy kézi mixer segítségével hozzákeverjük a felkockázott vajat és a porcukrot. Lassú fokozaton hozzákeverünk egy egész tojást és 3 tojássárgáját. A tésztát szép simára keverjük.
Egy másik edényben felverjük a 3 tojásfehérjét és a cukrot. Majd óvatosan hozzáadagoljuk a tésztához. Nem szabad keverni, hanem csak forgatni, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Az őzgerincet kivajazzuk és kilisztezzük. A tészta felét belekanalazzuk, és egyenletesen eloszlatjuk a formában. A málnaszemeket egy kicsit belenyomjuk a tésztába, majd a maradék tésztát rákanalazzuk, és szép simára elkenjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és kb. 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd kiöntjük a formából.