Hozzávalók / 8 adag
60 dkg libamáj
2 kg libaháj
3 csokor bazsalikom
1 kk kakukkfű
2 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál dijoni mustár
0.5 kk tárkony
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (négyszín, frissen őrölve)
0.5 db citrom (leve)

Elkészítés
Beáztatjuk vízbe a libahájat, a libamájat pedig tejbe. Mindkettőt minimum 1 órát, de inkább egy éjszakát áztatjuk
A libahájat kis vízzel felöntve szép lassan kisütjük (1 kg-ra olyan 2 óra kellett), hogy szép libatepertőt kapjunkk. Nem kell túl pirítani, mert keserű lesz!
A libamájból kiszedjük az inakat, ereket, epét. Nagyobb darabokra vágjuk (kb. 3 cm vastag szeletek), és óvatosan megsütjük a kisült libazsírban (nem kell mind!), úgy, hogy majdnem teljesen ellepje a szeleteket a zsír. Nagyon vigyázzunk, mert könnyen megég, és mehet a kukába. A kisült libamájat itatós papírra rakjuk, hogy felszívja a libazsírt.
A libatepertőt leturmixoljuk (erős blenderben), majd félrerakjuk. A vöröshagymákat nyolcadoljuk, a fokhagymával, bazsalikommal, kakukkfűvel, tárkonnyal és a májjal összeturmixoljuk.
Most mindent összekeverünk, fűszerezünk. * krém * mustár (2 kanál elég) * só - kell bele, de ízlés szerint * bors: pár forgatásnyi az őrlőből
1-2 órára hűtőbe rakjuk és már kész is.