Hozzávalók / 5 adag

50 dkg gnocchi
25 dkg gomba
12.5 dkg mozzarella (mini)
1 dl főzőtejszín
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
7 dkg sűrített paradicsom
4 ek olívaolaj
1 teáskanál cukor
10 levél bazsalikom
1 kk kakukkfű
1 kk oregánó
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db babérlevél
2 dl alaplé (húsleves)
2 dkg vaj

Elkészítés

A felhevített olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a kétféle finomra vágott hagymát.
Ezután hozzáadjuk a cukrot, sűrített paradicsomot, kissé megpirítjuk benne, majd felöntjük az alaplével, fűszerezzük: babérlevéllel, kakukkfűvel, oregánóval, sóval és borssal.
A fedőt rátéve, lassú tűzön kb. 10 perc alatt sűrűre rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomleveleket és a tejszínt, és összeforraljuk.
Közben egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és kevergetve, pár perc alatt megsütjük benne a felszeletelt gombát.
Egy kerek piteformát vajjal kikenünk, elterítjük benne a gnocchit és a mozzarella sajtot, ráhalmozzuk a gomba nagy részét, egy keveset hagyhatunk a tálaláshoz. Végül leöntjük a forró mártással, majd nyomban az előmelegített sütőbe tesszük.
A sütést 200 fokon kezdjük kb. 10 percig, majd 180 fokon további 15-20 percig sütjük.