Hozzávalók / 2 adag

1 db édesburgonya (batáta (kb. 15 dkg))
1 csokor medvehagyma (virággal)
1 gerezd fokhagyma
3 szelet bacon
6 db fehér spárga
2 ek olívaolaj
1 db paradicsom
12 db koktélparadicsom
1 db hegyes erős paprika
2 db chili
4 db tojás
só ízlés szerint
1 kávéskanál fekete bors
5 dkg sajt

Elkészítés

A spárgát megpucoljuk, végét levágjuk, cukros, sós vízben előfőzzük. A batátát meghámozzuk, s vékonyan felszeleteljük, a bacont kockára vágjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, rárakjuk a batátát és a bacont.
Közben a fokhagymát aprítjuk, a paradicsomot, paprikát daraboljuk, a medvehagymát szeleteljük, a spárgákat kb. 3 cm-es darabora vágjuk.
A zöldségeket a serpenyőbe rakjuk, a chilit rávágjuk, fűszerezzük.
A tojásokat egy tányérban felverjük, fűszerezzük. Amikor a zöldségek kellően megpárolódtak, ráöntjük a tojást. A sajtot durván lereszeljük.
Tálaláskor szedünk a tortillából (omlettből). Kenyérrel és vörösborral fogyasztjuk.