Hozzávalók / 8 adag

Csirketészta
600 g csirkemell filé
80 g szója (granulátum)
250 g víz
8 g só
8 g fokhagymapor

Sajtos besamel
100 g vaj
60 g teljes kiőrlésű liszt
500 ml tej
200 g krémsajt
8 g só
3 g szerecsendió
5 g bors

Töltelék
200 g sajt (trappista, parmezán, cheddar, ízlés szerint, reszelve)
400 g gomba
400 g zöldborsó
400 g csemegekukorica
200 g sűrített paradicsom
200 g víz
8 g fokhagymapor
10 g só
10 g cukor
5 g bors
10 g oregánó
10 g vaj (az edény vajazásához)

Elkészítés

Csirketészta
Keverjük el a szóját a vízzel, hagyjuk fél órát pihenni.
Daráljuk le a csirkét, aztán a fűszerekkel együtt keverjük a szójához.
Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe a massza harmadát, 200 fokon süssük meg, míg enyhén barnulni nem kezd. (Kb. 20 perc.) Ismételjük meg a maradékkal is, hogy végül három "tésztalapunk" legyen.

Sajtos besamel
Forrósítsuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet, és folyamatosan kevergetve enyhén pirítsuk meg.
Adjuk hozzá lassan a hideg tejet, továbbra is kevergetve főzzük, míg kicsit besűrűsödik.
Adjuk hozzá a krémsajtot és fűszereket, keverjük csomómentesre, és főzzük 1-2 percig, majd tegyük félre kicsit hűlni.

Töltelék
Vágjuk szeletekre a gombát, majd a többi zöldséggel együtt pároljuk meg a vízen.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót a sajt kivételével, és főzzük pár percig, míg a paradicsomos szósz egyneművé válik.
Enyhén kivajazott jénaiba fektessük bele az első csirkelapot, tegyük rá a zöldséges szósz harmadát, öntözzük meg a besamel harmadával. Ismételjük a többi két lappal. A tetejére szórjuk rá a sajtot.
Tegyük előmelegített, 180-200 fokos sütőbe, és süssük, míg a sajt bugyogni, barnulni nem kezd. (Kb. 30-40 perc.)