Hozzávalók / 4 adag

30 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
1 dl tej (langyos)
1 csipet cukor
10 dkg zabpehelyliszt
2 db burgonya (főtt)
1 ek napraforgó olaj
1 tk só
3 közepes db sárgarépa

Elkészítés

Élesztőt 1 dl tejben, csipet cukorral megkelesztjük.
Liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt áttört burgonyát, sót, megpucolt, lereszelt sárgarépát, 1 ek olajat, langyos tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk.
Tetejét liszttel megszórjuk, meleg helyen kelesztjük.
Amikor a tészta duplájára kelt, liszttel megszórt munkafelületre borítjuk.
Tenyérnyi darabokra vágjuk, kihúzkodjuk a tészta széleit, és forró olajban kisütjük.