Hozzávalók / 1 adag
20 g fejessaláta (3-4 levél)
0.25 közepes db kígyóuborka
1 közepes db salottahagyma
5 db koktélparadicsom
1 db főtt tojás
30 g főtt sonka
3 db retek
50 g sajt
1 teáskanál majonéz
2 ek görög joghurt
0.5 teáskanál citromlé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés
A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. Az uborkát vékony szeletekre vágjuk. A hagymát vékony gyűrűkre vágjuk. A paradicsomot szeletekre vágjuk. A tojást szeletekre vágjuk. A sonkát és a sajtot vékony csíkokra vágjuk. A retket szeletekre vágjuk.
Egy kb. 10 cm átmérőjű tortakarimát egy tányérra helyezünk, és belerétegezzük az előkészített Hozzávalókat. Saláta, rá uborka, hagyma, paradicsom, tojás, sonka, retek, sajt. A rétegeket jól lenyomkodjuk. Lefedjük, és kb. 4 órára betesszük a hűtőbe.
A majonézt simára keverjük a joghurttal és a citromlével. Sóval, borssal és az áttört fokhagymával ízesítjük.
A tortát kivesszük a hűtőből, a karimát eltávolítjuk, meglocsoljuk a dresszinggel, és tálaljuk.